Hoppa till huvudinnehållet

Unik möjlighet att driva samhällsviktig verksamhet

Är du eller din verksamhet verksamma inom socialt entreprenörskap och vill, precis som vi, göra världen ännu lite bättre? Nu finns möjligheter att ta över och driva en verksamhet av och för kvinnor som vill ta steg vidare mot egen hållbar försörjning. Här finns lokaler och redan upparbetade samarbeten där du som ny aktör får rollen att både förvalta det som skapats men också att utveckla verksamheten framåt. En sak är säker - stor potential finns!

Västerporten Fastigheter letar nu efter en aktör som vill och kan driva en samhällsviktig verksamhet i våra nyrenoverade lokaler i Vivalla. Lokalerna ska användas för att utveckla kvinnors entreprenörskap och möta kvinnors behov att bli självförsörjande- det vill säga förändring på riktigt!

Mötesplats för arbetslösa kvinnor

Den verksamhet som fram till nu funnits i lokalen är inspirerad av Yalla Trappan i Malmö. Visionen är att vi ska finna en långsiktig stabilitet för att fortsätta vara en mötesplats för arbetslösa kvinnor som vill ta steg mot egen försörjning i anställd eller företagande form. Den tidigare verksamheten har bedrivit sömnadsarbete, odling och i mindre skala även catering.

Älg

Om lokalen och verksamheten

Den nyrenoverade lokalen som ligger attraktivt i utkanten av Vivalla och är omgiven av grönska. Lokalen kan användas för mindre konferenser men saknar tillagningskök.

En del av lokalen är anpassade för odlingsmöjligheter i separat del, inspirerade av Botildenborg utanför Malmö. Att förvalta odlingarna och fortsätta utvecklingen av det affärskonceptet är något vi önskar av en ny aktör.

I övrigt finns stor frihet att använda lokalerna på det sätt som bäst gynnar kvinnor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden att ta steg mot en egen försörjning. Verksamheten kan således i sig själv generera arbetsmöjligheter för målgruppen men bör också innefatta delar som handlar om coachning och stöd till anställning eller företagande. En tänkbar organisationsform kan vara ett arbetsintegrerande företag men måste inte vara det.

Mer information om den befintliga verksamheten.

Låter det intressant?

Kontakta gärna Annsofie på telefonnummer 019-19 43 46 för mer information.

De intresseanmälningar som kommer in utvärderas utifrån bedömda förutsättningar att driva en verksamhet som stödjer långtidsarbetslösa kvinnors utveckling mot egen försörjning. Vi utvärderar erfarenhet, värderingar, beskrivna visioner och tänkta affärsmodeller. En utmaning kommer troligen vara att hitta ekonomiskt hållbara upplägg varför det sistnämnda kommer vara i stort fokus.

Sy

  • Hållbarhet
  • Lokaler
  • Socialt ansvar