Hoppa till huvudinnehållet

Socialt ansvarstagande

Vi tar socialt ansvar för att bidra till att skapa goda livsvillkor och en tryggare miljö i Vivalla med omnejd. Med våra fastigheter som verktyg kan vi bidra till en attraktiv och socialt hållbar stad.

Västerporten är en av flera aktörer i Vivalla som arbetar aktivt med att stärka Vivallaområdets attraktivitet och miljö. Trygghet och säkerhet är centrala frågor. Här är några exempel på vad vi gör för att fler ska känna sig trygga i området.

Västerporten i Vivalla, bemannade mötesplatser

  • Centrum i Vivalla ska vara en trygg och bemannad mötesplats. Vi har en strategisk utvecklingsplan med tydligt fokus på att hitta bra och seriösa aktörer till de lokaler och ytor som vi äger och förvaltar. För att uppnå detta jobbar vi med olika projekt i dialog med framförallt Partnerskap Örebro och tar till oss önskemål från aktörer inom Örebro kommun.
  • Vi för en kontinuerlig dialog med Polisen, väktarbolag och våra hyresgäster.
  • Ett välkommet och uppskattat inslag i centrumanläggningen är våra centrumvärdar. Varje eftermiddag och kväll, sju dagar i veckan, bidrar de till en lugnare och tryggare miljö för både besökare och hyresgäster.
  • Våra Vivalla IP-värdar jobbar brottsförebyggande och bidrar till en lugnare och tryggare miljö på och runt idrottsplatsen i Vivalla. Sedan 2017 jobbar grupperna med totalt åtta personer ännu mer som ett team för Vivallas trygghet.
  • Vivallaskolans aula har byggts om till en kulturarena. Här kan boende i stadsdelen och övriga örebroare uppleva många kulturella evenemang.
  • Polisen har åter öppnat sin reception i Vivalla centrum. Det är bra för både tryggheten och servicen i stadsdelen.